Thursday, October 27, 2011

Ulang Tahun Perkahwinan Ke 20 Tahun


Che Mat & Che CT

Tanggal 26 hb Oktober genaplah usia perkahwinan kami berdua yang ke 20 tahun. Usia yang agak lama untuk kami kecapi bersama penuh dengan onak duri, berbagai dugaan yang kami tempuhi. Susah senang kami harungi bersama. Dan dikurniakan dengan anak2 yang sangat kami sayangi 4 orang semuanya. Semoga zuriat2 kami ini akan menjadi anak2 yang soleh dan soleha. Anak2 yang boleh mendoakan untuk kami berdua jika kami telah tiada nanti, insya'Allah... Aminnn Ya Rabbal Alamin..

Duhai suamiku tersayang,

Terlalu banyak dugaan yang telah kita lalui untuk menikmati saat indah di hari ini. Bukan sedikit pengorbanan yang dilakukan dalam mengejar impian sebuah kebahagiaan yang kita idamkan. Malah, saat pertama kali dahiku kau kucup adalah detik terindah yang tidak akan kulupakan terakam dalam hidupku. Tika itu terasa mengalir benih-benih cinta dari dalam hatimu memasuki lubuk jiwaku.

Ya Allah,
Hiasilah hidup kami dengan perasaan kasih, sayang, cinta dan rindu dendam yang berpanjangan dan tiada penghujungnya. Janganlah Engkau keringkan hati dan jiwa kami dari perasaan cinta dan kasih sayang kerana ia akan membawa padah yang tidak tertanggung oleh jiwa kami ini.


Ya Allah,
Izinkanlah kami menikmati hidup bahagia ini sehingga satu saat yang Engkau tetapkan bagi kami tanpa sedikit pun duka yang terpalit dihati kami.


Ya Allah, berkatilah Cinta dan Kasih sayang kami berdua.


Thursday, October 20, 2011

HAPPY BIRTHDAY SAYANG


Selamat hari lahir suami tersayang Rahmat Hj Abd Aziz yang ke 43 tahun. Alahmdulillah.... Har ini Rabu 19 hb Oktober bersamaan 21 Zulkaedah 1432 hijrah, adalah hari kelahiran suami yang tersayang. Ku panjatkan doa buat sumai sentiasa semoga dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki dan sentiasa mendapat keberkataan hidup didunia dan akhirat serta bahagia disampaing anak dan diriku juga... Aminnn Ya-RabbalAlamin.

Tiada yang lebih istimewa selain mendapat kasih sayang dari insan yang terchenta kan. Sekurang2nya CT lebih bahagia bersama anak2 dan suami setiap waktu dan ketika. Semoga kasih sayang dan kebahagiaan ni akan kekal sampai kehujung nyawa... insya'Allah.

Tiada hadiah yang istimewa yang dapat CT berikan pada hari lahir suami tersayang. Hanya mendoakan kesejahteraan suami setiap waktu dan ketika. Serta menyediakan makanan istimewa buatnya dan kek sebagai menyambut hari kelahiranya hari ini. Semoga segala2nya mendapat keberkataan buat kami sekluarga... Aminnnn.

Mama sentiasa menyayangi Abang setiap masa dan waktu hingga akhir hayat Mama... I LOVE YOU so muah ... muahhhh!